lunes, 1 de febrero de 2010

Escuela pública

200 persones es tanquen a Yatova per l’escola pública convocades per la Plataforma de la Foia de Bunyol, Xiva i Torís

Unes 200 persones es van tancar la nit de divendres a la sala pol·livalent de l’antic llavador de Iàtova, en un acte per l’escola pública organitzat per la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Foia de Bunyol, Xiva i Torís.

En l’acte es va llegir un manifest reivindicatiu de totes les carències que les escoles de la comarca presenten, tant d'infraestructures com de personal (fent especial menció al cas d’Aarón de Xiva). També feu referència a la política educativa del govern valencià i en concret a les ocurrències del Conseller d'Educació, que tant han perjudicat l’ensenyament públic.

En el manifest també es va fer referència a la discriminació descarada dels moviments i entitats crítics amb la gestió de l’administració educativa i que han estat castigats per la Conselleria, com és el cas dels MRPs, que han sigut suprimits del Consell Escolar València, o com és el cas de STEPV, l’únic sindicat al qual se li han retirat totes les subvencions que per llei li corresponen.

Després de la lectura del manifest es projectaren dos curtmetratges, El secreto mejor guardado i Binta i la gran idea. A continuació tingué lloc el sopar de germanor i les actuacions d’un quartet format per músics de la localitat i de la banda de música de Iàtova, que van actuar de forma totalment desinteressada.

Abans de finalitzar l’acte, Mª Ángeles LLorente, portaveu de la Plataforma Comarcal, animava a seguir lluitant per l'Escola Pública i a implicarse i donar suport a totes les mobilitzacions i activitats que tinguen lloc.

En conclusió, un gran èxit de participació que va animar als assistents a continuar treballant per l’escola pública amb més força.

30 de gener de 2010
Texto: Intersindical Valenciana. http://www.intersindical.org/stepv/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

ir arriba